Encuesta
Encuesta
Quin aliment no consumia la noblesa?
què menjaven?
A l'Edat Mitjana no els preocupava l'excés de greix en els menjars tot al contrari en època de fam era desitjable estar més aviat gras que no pas prim.
Cada habitant consumia al dia més de 600 grams de pa; el dels pobres era moreno o negre amb mescla de segó, i el dels rics, pa blanc de blat.
Els productes làctics ja formaven part de la dieta de l`Edat Mitjana. El formatge, es considerava menjar de pobres i poc apropiat per a la taula del senyor. Els pagesos, conservaven la crema de la llet en forma de formatge i podia aguantar mesos; sobre tot els animals de granja eren molt importants.
El peix. Els peixos d'aigua dolça constituïen un nutritiu aliment per a qui els podia pescar.
Al corral solia haver varies gallines de les que obtenien ous i carn. Els coloms dels colomars, quan no hi havia ous ni carn fresca, tenien un gran valor.
Al vi i l'arengada dels dies de vigília s'hi afegien els productes de luxe exigits pels rics: Potes de corder, capons o caça, truites o esturions, sense oblidar els dàtils i les costoses espècies.